‘De wereld een stukje leuker maken door mensen te laten genieten van thee. Thee is zoveel meer dan een nat zakje!’ aldus Ellen van Es als ze vertelt over het doel van haar bedrijf Thee & Praatjes. Ellen geeft workshops waarin ze je meeneemt in de geschiedenis van thee, de theeplant en het verwerkingsproces van thee. Ze laat je verschillende soorten thee proeven. ‘Wat ruik je? Wat zie je? Wat proef je? Slurpen moet!’

En ik ging aan de slag met de huisstijl van Thee & Praatjes, leuk! Want thee is zo veelzijdig en het heeft bij elk kopje weer een ander effect op je. Het warmt je op na een regenachtige rit op de fiets. Het ontspant je lichaam voordat je gaat slapen. Het maakt je wakker bij je ontbijt. Dus voor elke smaak een andere sfeer en een andere beleving.

In het logo heb ik beide elementen van de bedrijfsnaam laten terugkomen. Het waterverf-effect symboliseert de verschillende soorten en smaken van thee en de beleving. Zo onderscheidt elke soort thee zich niet alleen in naam, maar ook in de sfeer die het oproept. Voor de etiketten van de theesoorten heb ik een lijn opgezet waarin elke kleur de soort vertegenwoordigt.

TenP_Logo1

 

eijgenstijl_etiket_theeenpraatjes